Di KLIA sebelum berlepas ke Doha...dengan kru temuramah untuk berita TV1...
di airport Casablanca dari kl ke doha 7 jam, transit di doha 1 jam..dari doha ke Casablanca 7 jam lagi...
hidangan makan tengahari pertama di Morocco..dalam perjalanan ke bandar Marrakech dari airport Casablanca singgah di bandar Settat..makan Tanjin ...nasi dan ayam
Nordin...pemandu dan transport sepanjang kami shooting di Morocco..
rempah ratus yang dijual di bandar Marrakech....rempah bentuk kon..
di Bahia Palace Marrakech
masjid hanya di buka pada waktu sembahyang sahaja.lepas tu dikunci
semua masjid di Morocco macam tu berkunci ....
makan tengahari...kambing , roti, dengan buah zaitun....kuah tomato
farmasi yang jual berbagai rempah ratus untuk segala jenis penyakit dan untuk masakan
menginap di sini..hotel 4 star Marrakech
Square...kawasan sini berlaku letupan di cafe...14 mati...budak remaja guna handphone jadi bom tangan
bersama yusri dan zamri cameraman.....majidah reporter berita RTM Tganu
oren jus yang tak de letak gula dan air .....2biji untuk 1 cawan.. 4dirham
pasar pagi di perkampungan Berber
Orang kampung Berber berehat di pasar pagi...datang pasar naik keldai dari kampung kat kawasan gunung
parking keldai orang Berber
Tanjin---masakan tradisi Morocco..dalam nye ada nasi dan kambing kat luar sayur timun, tomato dan zaitun..dimasak dalam bekas tanah liat dengan rempah dan minyak zaitun...rasa macam nasi minyak dengan kambing beriani...sedap sangat..
anak-anak di kampung belajar mengaji guna papan je....percuma..di Masjid
bersyukur le anak-anak di Malaysia yang seba mewah....
Pertunjukan kebudayaan di ChezAli..berbagai-bagai tarian tradisional ada di sini
sup Harera..sup kekacang yang dihidangkan semasa makan malam sambil melihat tarian di ChezAli
Kous Kous...antara menu makan malam di Chez Ali
Salah satu tarian kebudayaan yang dipersembahkan kepada tetamu
meneruskan perjalanan ke Casablanca dari Marrakech pemandangan sekeliling bukit-bukit pasir je
No comments:
Post a Comment